Nyári tábor 2021
Pályázatok

Szent Mihály nyara 2021

Szent Mihály nyara 2021 címen az EGYH-KCP-KP-1/2021-1/0038 számú egyházi pályázattal 400 000 forint támogatást nyertünk, melynek keretében az alábbi programokat valósítottuk meg:

Hittanos tábor

Június végén a fiatalabb korosztálynak szerveztünk egy hetes, napközis tábort, változatos, érdekes programokkal és foglalkozásokkal, melyen 16 gyermek vett részt. A szülők és a résztvevő gyerekek visszajelzései alapján, a tábor sikeres volt, sokan sajnálták, hogy csak egy hétig tartott. Reményeink szerint 2022-es táborunk is ilyen népszerű lesz. (Időpont:  2021. június 21-től 25-ig.)

Dráma-játék tábor

Ez a nyári táborunk is nagyon jól sikerült, aminek a Játék a mozgás a levegő a fény és a víz jegyében címet adtuk. Délelőttönként „színházasat játszottunk” a gyerekekkel mozgásfejlesztő, koncentrációt segítő, csapatmunkát építő, elcsendesedő, befelé figyelő, személyiség fejlesztő feladatokkal készítettük elő a csapat-színházi előadásunkat. A délutánjainkat rendszerint a szabadban töltöttük, vízparti, fagyizós-sétálós és beszélgetős programokkal. Évek óta visszajáró gyermekeink nagy létszáma jelezte az idén is, hogy a tábor ismét sikeres volt. (Időpont:  2021. augusztus 9-től 13-ig.)

Színházi előadás

2021 októberében színházi előadást szerveztünk a szentmihályi családok számára Miért ne legyek tisztességes? címmel. Meghívott művészeink Nagyhegyesi Zoltán és Szilágyi Szabolcs  – a szinte minden korosztályt felölelő – közönség számára terveztek zenés-mesés irodalmi szórakoztató estet. Közkedvelt musicalek betétdalai és a dalok között elhangzó szórakoztató történetek mentén fűzték műsorukat, melyet a szentmihályi művelődési házban adtak elő. A műsor a közösség templomának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség-sorozat záró rendezvénye volt, amely a városrész közösségeinek összefogásával valósulhatott meg.  (Időpont:  2021. október 22.)